Friday, 19 December 2014

'CODING' is Half of My Life


CODING??? yup 'coding'! that is enough for my brain, i can't stand up more... i can see it everywhere. everywhere i go, i can see it..
wait!!! i want close my eyes for awhile.. please 'coding', please be nice to me T_T
just let me go, even for a while.. zzzZZZZZZ

hhee.. Assalamualaikum semua,, fuhhh... lama sudah tak ku menaip coretan kat blog kesayangan ni.. bukan malas menjadi alasanku, tapi tangan dan otak tidak mahu untuk jari-jemariku mula bermain-main dengan keyboard untuk menge'post' sebarang entry dalam blog ni... 

Alhamdulillah, my life is going well.. how about your life, how is it going? harap2 your life is better even sometimes you feel like you want to run far away.. stop!! you must stop now.  just close your eyes and concentrate on your breathing.. feel it, you must throw away your problem,negative thinking, just fill up your brain with positive thinking and the good thing..

-------------------------------------------------------------

sebenarnya.. tengah memerah otak untuk coding... just want finish my assignment.. coding oh coding...


Monday, 6 October 2014

Mengingati Mati


Menunda taubat dan menyangka masih banyak kesempatan untuk peluang terakhir padahal setiap hari berlalu tanah di perkuburan memanggil, bahkan mengancam manusia yang degil.

Rasulullah SAW bersabda yang mafhumnya:
"Bahawasanya tidak berlalu satu hari ke atas kubur melainkan kubur berkata (kepada manusia): Akulah rumah pengasingan, akulah rumah persendirian, akulah rumah tanah, akulah rumah yang penuh dengan ulat. Dan apabila dikuburkan orang yang bermaksiat dan orang yang kafir maka kubur berkata kepadanya: Tidak ada ucapan selamat datang bagimu, sesungguhnya engkau adalah orang yang paling kubenci yang berjalan di atasku. Pada hari ini segala urusanmu telah diserahkan kepadaku maka engkau akan lihat betapa aku akan membalas perbuatanmu. Lalu kubur itu menghimpitnya sehingga berselisih tulang-tulang rusuknya". (Hadis riwayat al-Tirmizi)

Wednesday, 30 April 2014

Rindu.. aku juga merasai..


Cinta itu fitrah. Rindu itu lumrah. Lagi indah jika kedua-duanya untuk Allah..
bila mencintai, rindu akan hadir bersama..

Sunday, 20 April 2014

Ujian Itu Membuatkan Aku Lebih Dekat Dengan Allah

 Bismillahirrahmanirrahim,,,
Setelah sekian lama diri ini tak menulis di ruangan blog ini,, dan dalam tempoh waktu itulah macam2 hal yang berlaku,, dan sehingga kehari ini dan saat ini, hembusan nafas dan deruan darah yang mengalir dalam tubuh ini tidak terucap rasa bersyukur akan segala nikmat yang diberikan oleh Allah kepadaKu..

ketika ini pun, demam masih belum kebah sepenuhNya,, dan Aku mengucap Syukur KepadaMu Ya Allah, Engkau Datangkan Ujian kepadaku sejurus aku hampir-hampir lemas dengan lautan dunia..
dan Engkau Datangkan kepingan kayu untukku berpaut, walau aku kadang tenggelam timbul dengan pukulan ombak lautan,, tapi aku masih dapat berpaut pada kepingan kayu itu..

Ya Allah.. Janganlah pernah Engkau meninggalkan aku walau sesaat, bahkan sedetik waktu.. kerna aku tidak tahu hidupku tanpaMu pada waktu itu..
dan janganlah Engkau meletakkan kecintaan dalam hatiku selain hanya kepadaMu, walaupun hanya secebis rasa,,, kerana yang aku mahu hatiku hanya dipenuhi dengan CintaMu Ya Allah...

Sunday, 9 February 2014

sangat-sangat merindui

ambil dr entry yg lama.. Rindu -_-
snapshoot dari jendela hostel


Allah, tidak terungkap oleh kata-kata rindu yang kurasa ketika ini.. Rindu pada Bumi KMPK..
aku rindu suasana tenang disana,
aku rindu zaman belajar aku dimatrik
aku rindu pada kawan-kawan,,
aku rindu segala-galanya mengenai KMPK..


Thursday, 6 February 2014

Ramaikan Follower,Raikan Ukhuwah..

Assalamualaikum sahabat-sahabat yang dikasihi dan dirahmati Allah sekalian,, aceceh.. cam teruja je pulak,, asal dari si gadis comel mun namanya.. mun tinggal jejak kat chatbox farhana, jadi apa lagi,,, klik la, nk tau sapa cik mun ni, hihi..tup2.. ternampak segmen menarik,,wow..tetibe cam hati ni terbuka utk masuk segmen by Abak "Ramaikan Follower, Raikan Ukhuwah".. terbaiklah abak!

actually, farhana ni suka sgt berblog, baca post kat blog kengkawan,,tapi lam banyak2 segmen yg diorng buat, satu pun farhana tak pernah sertai,, tapi kali ni,, tajuk segmen abak ni telah membuka pintu hati farhana untuk sertai..

nak tahu kenapa.. bukan perkataan Follower yg membuatkan farhana tertarik, tapi perkataan Ukhuwah sangat memberi 1001 erti buat farhana,, tak kisahlah,, follower bnyk mana pun,, yg penting ukhwah yang terbina itu bermakna,,sentiasa ingat menginagti.. huhu,, masa dah suntuk ni,,huhu,, nak kena siapkan entry ni cecepat,,haha.. apa2 pun ukhuwah itu sangat indah ^^, moga kita semua dalam jagaan Allah.. salam sayang dari farhana buat semua,,

eh2,,lupa lak,, baner!!!!! jap abak.....

thnk u abak for this segmen, n for this terciptanya ukhwah ^^
ok dah siap abak.. ^^

dari mun----> abak

terima kasih for this ukhuwah.

Monday, 3 February 2014

Pray



Sometimes there are pictures that do not need words to deliver its message. 

Pray, because you are most in need of it, dear. 

Sunday, 2 February 2014

Kini Bersama Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim.. 
Assalamualaikum sahabat-sahabat semua, lama dah tak meng 'update' blog ni, disebabkan kesibukan dengan part time business dan juga aktiviti harian, untuk pengetahuan sahabat semua, sekarang ni farhana jadi Shaklee Independent Distributor yang sah, Nur Farhana Mohd Nazir Shaklee ID: 987507


jadi sahabat-sahabat yang nak order or nak tujukan any pertanyaa, tentang shaklee,
please kindly  text me, sms/whatsup: 014-5352679 , Email: farhana.mn92@gmail.com.. ni link blognya >>klik disini<<

sebenarnya, farhana just consume untuk diri sendiri, tapi, Alhamdulillah kesan yang positif, sekarang farhana nak sebar jom kongsi sihat bersama bersama sahabat-sahabat semua.



ok, alih kepada topic lain, lagi beberapa minggu nak balik ke Nilai, bermula sem baru, sem 4. -USIM

Awesome Subjek Sem 4
1.akhlak & tasawwuf
2.fiqh ibdt & munakahat
3.Creatv thnkg & = prob
4.tafsir ayat hukum
5.pengaturcaraan berorientasikan objek
6.pengantar pengaturcaraan web
7.skp orientalis terhdp quran n sunnah
8.i'jaz al-Quran.
##21jam kredit.

Sekian, moga sem 4 nnt, lebih baik dari yang sebelum ni ^^
ALL RIGHT RESERVED.Copyright@adapadengandiriku.blogspot.com